In het LOFAR-gebied gaan flora en fauna op een bijzondere manier samen. (foto: Geert de Vries)
In het LOFAR-gebied gaan flora en fauna op een bijzondere manier samen. (foto: Geert de Vries)

Natuur en techniek in LOFAR-gebied

Algemeen

EXLOO - Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zondag 2 april een boeiende wandelexcursie door het LOFAR-gebied tussen Buinen en Exloo. 

Deskundige gidsen staan klaar om uitleg te geven over de natuur en techniek die hier op bijzondere wijze samengaan. Zij vertellen over de werking van de grootste radiotelescoop ter wereld én de meest bijzondere flora en fauna die hier te vinden is. Het is een unieke kans om een kijkje te komen nemen, want op andere dagen is het gebied niet voor publiek toegankelijk. De middag is geschikt voor volwassenen. Aanmelden is niet nodig, de gidsen zijn van 13.30 tot 17.00 uur aanwezig. Om 14.00 en 15.30 uur starten twee excursies door het gebied. Bij heel slecht regenachtig weer gaat de middag niet door. Aangeraden wordt om een verrekijker mee te nemen. 

Vanaf de Beeksdijk wordt de bezoekers gevraagd de telefoon op de vliegtuigstand te zetten om storingen in de metingen van Astron te voorkomen. De Beeksdijk loopt parallel aan de doorgaande weg tussen Buinen en Exloo.