Afbeelding

Krapte op Groningse arbeidsmarkt ondanks WW-stijging

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in februari gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Ondanks de stijging van de WW in de afgelopen maanden blijft de arbeidsmarkt krap. Voor werkzoekenden zijn er volop kansen op werk. Zo biedt de zorgsector niet alleen goede kansen voor zorgpersoneel, maar ook voor ondersteunende beroepen.  

Eind februari ontvingen 5679 inwoners van de provincie Groningen een WW-uitkering. Dat is 1,8 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam toe met 51 (0,9 procent). Hiermee zet de toename van de WW waarmee Groningen sinds december te maken heeft verder door, zij het in een veel lager tempo dan in de afgelopen maanden. De toename in februari deed zich voor in de meeste sectoren, waarbij vooral de uitzendbureaus, detailhandel en overige industrie bijdroegen aan de stijging. In andere sectoren zoals de metaalindustrie en zorg en welzijn nam de WW af. Ondanks de stijging in de afgelopen maand was het aantal WW-uitkeringen eind februari lager (-8,9 procent) dan een jaar geleden. Landelijk nam het aantal uitkeringen licht af: eind februari telde Nederland 153.910 WW-uitkeringen; 1,6 procent van de beroepsbevolking. Dat is 0,3 procent minder dan in januari.

In de gemeente Stadskanaal nam het aantal WW-uitkeringen in januari met 2,2 procent toe: van 269 naar 275. Momenteel zit 1,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Stadskanaal met 10,1 procent gedaald. In de gemeente Westerwolde nam het aantal WW-uitkeringen in januari met 0,5 procent af: van 183 naar 182. Momenteel zit 1,5 procent van de beroepsbevolking zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Westerwolde met 18,4 procent gedaald.  

Ten opzichte van vorig jaar was in alle drie noordelijke provincies een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien.