Erfgoedvrijwilligers aan het werk in de Kloostertuin in Ter Apel. (foto: Elmer Spaargaren)
Erfgoedvrijwilligers aan het werk in de Kloostertuin in Ter Apel. (foto: Elmer Spaargaren)

Wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

Algemeen

TER APEL - Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historischevereniging? Wie kent de ins en outs van het collectiebeheer? Wie o wie is de Slimste Erfgoedvrijwilliger?

Mensen die als vrijwilliger bij een museum, kasteel, historische vereniging of monument werken en hun kennis van erfgoed willen bewijzen kunnen meespelen met de landelijke kennisquiz. De digitale voorronde is nu geopend. De erfgoedvrijwilligers met de beste score per provincie in de online quiz worden uitgenodigd voor de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum op vrijdag 30 juni, waar zij strijden om de felbegeerde titel de Slimste Erfgoedvrijwilliger en een cheque ter waarde van 2.000 euro voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden. 

Erfgoedvrijwilligers in de spotlight
De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Zij zetten zich in voor het behouden, onderzoeken en beleven van erfgoed. Daarvoor hebben zij ieder hun eigen deskundigheid. Met de landelijke kennisquiz wordt deze kennis getest én vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje gezet. Tot en met 7 mei kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien op www.erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. De quiz duurt ongeveer een kwartiertje.