Misschien komt 'Marchientje' ook wel besproken tijdens 'Warm welkom' in Gasselternijveen.
Misschien komt 'Marchientje' ook wel besproken tijdens 'Warm welkom' in Gasselternijveen. (Foto: Henry Koops)

Warm Welkom voor nieuwe inwoners Gasselternijveen

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN – Nieuwe inwoners van Gasselternijveen zullen op zaterdag 25 maart een Warm Welkom worden geheten in het dorp. 

Een informatiemarkt zal worden gehouden van 16.00 tot 17.30 uur in sportzaal De Strohalm. Op de markt, die opgeluisterd wordt met optredens van de Gasselter Blaoskapel, zullen diverse organisaties en verenigingen uit het dorp zich nader presenteren. 

Na de informatiemarkt wordt er ’s avonds een aantrekkelijk avondprogramma in mfc De Spil georganiseerd. Om 18.00 uur wordt begonnen met een gezamenlijke broodmaaltijd, waarna om in de juiste stemming te komen, verder gegaan wordt met een quiz, waarmee de reeds aanwezige kennis van het dorp Gasselternijveen getest wordt. Daarna vindt de presentatie van Gasselternijveen in woord en beeld plaats. Aan de hand van allerlei oude en nieuwe foto’s wordt een hele reeks kenmerkende plekken van het dorp even goed bekeken en besproken. Voor de afronding van het programma zorgt de plaatselijke troubadour Andries Middelbos, die heeft laten weten weer een speciaal lied voor de nieuwkomers te zullen maken. Na afloop kan er onder het genot van een hapje en drankje ook nog even nagepraat worden.

Inwoners van Gasselternijveen kunnen ook meedoen om hun nieuwe dorpsgenoten beter te leren kennen. Opgave is in verband met de catering gewenst bij het Dorpsloket (info@dorpscoopdebrug.nl of 06-28359841).