De leden van de kanovereniging KVSO zijn druk bezig om de kano's weer spik en span te maken. (foto: Auniek Klijnstra)
De leden van de kanovereniging KVSO zijn druk bezig om de kano's weer spik en span te maken. (foto: Auniek Klijnstra)

KVSO kan er weer tegenaan na NLdoet-actie

Algemeen

STADSKANAAL – Vele duizenden mensen hebben zich vrijdag en zaterdag in heel Nederland ingezet tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds. 

Ook in deze regio werden op verschillende plekken de handen uit de mouwen gestoken. Zo gingen de leden van kanovereniging KVSO uit Stadskanaal hard aan de slag rondom de Pageplas en hun clubgebouw aan de Hoveniersweg. ,,Het was een geslaagde dag! Het was zonnig en we hebben alle geplande werkzaamheden kunnen uitvoeren. De kleedkamers zijn geverfd, er is buitenverlichting opgehangen om het terrein beter te verlichten en ook binnen is verlichting aangebracht. Verder hebben we de kano’s en het clubgebouw schoongemaakt. Eigenlijk wilden we ook nog het nodige afval opruimen in de omgeving, maar door de sneeuwval was dat lastiger dan we dachten. Toch zijn we nog wel op pad gegaan en hebben nog wat kunnen ophalen’’, zegt Mariëlle Visser. 

Het was de eerste keer dat de kanovereniging zich had aangemeld voor NLdoet. ,,Het is ons prima bevallen en achteraf denken we: waarom hebben we dit eigenlijk niet eerder gedaan? Volgend jaar doen we dan ook zeker weer mee!’’ De kanovereniging begint binnenkort weer met haar buitenactiviteiten. ,,Momenteel hebben we nog een wintertraining in het zwembad van het Pagecentrum, maar als over twee weken de zomertijd weer in is gegaan, gaan we weer lekker naar buiten.’’ 

Afbeelding
Afbeelding