Afbeelding

Veel belangstelling voor Lentewandeling in Musselkanaal

Sport

MUSSELKANAAL - ReumActief en Fysiotherapie Musselkanaal organiseren op zaterdag 18 maart een Lentewandeling in Musselkanaal.

De Lentewandeling is de eerste wandeling van het vier seizoenen wandelcircuit in de Drentse Monden en de Kanaalstreek. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn 3, 5, 10 of 15 kilometer. Aan de 3 kilometer kunnen ook gebruikers van een rolstoel of rollator deelnemen en is gratis begeleiding toegestaan.

De routes van 5, 10 en 15 kilometer lopen gedeeltelijk langs de Semslinie, de kunstlijn op de grens van Groningen en Drenthe. Er is een verzorgingspost bij Fysiotherapie Musselkanaal aan de Technicumstraat 9,  waar water en warme chocolademelk wordt aangeboden. Tevens kan hier gebruik worden gemaakt van het toilet. De deelnemers aan de 3 kilometer blijven op paden die geschikt zijn voor rolstoelen en rollators. Afhankelijk van de afstand kan er tussen 9.00 en 13.00 uur gestart worden vanaf het clubgebouw van MTC aan de Nijverheidslaan. 

Inmiddels hebben zich al veel wandelaars aangemeld. Zij ontvangen in week 11 via de mail informatie en de route waarvoor ze zich hebben aangemeld. Voor-inschrijven kan nog tot en met dinsdag 14 maart tot 21.00 uur op www.reumactief.info. Als het maximaal aantal deelnemers van 125 nog niet is bereikt, kan er op 18 maart ook nog worden ingeschreven vanaf 9.00 uur in de kantine van tennisclub MTC in Musselkanaal. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt €5,-, inclusief consumptie na afloop. Kinderen tot en met 12 jaar betalen €3,- en zij worden na afloop op ranja getrakteerd. Bij na-inschrijving betalen volwassenen €6,- en kinderen €3,-. 

Nog drie wandelingen
De volgende wandelingen zijn de Zomerwandeling op 17 juni in Nieuw-Buinen, de Herfstwandeling op 16 september in Jipsingboertange en de Winterwandeling op 16 december in Valthe. De deelnemers ontvangen na de eerste inschrijving een stempelkaart die na elke wandeling weer moet worden meegenomen. Bij deelname aan drie van de vier wandelingen ontvangen de deelnemers een leuke herinnering.  

Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Anita Sanders via 06-25312009 of info@reumactief.info.