Een boommarter. (foto: Henk en Janetta Bos)
Een boommarter. (foto: Henk en Janetta Bos)

Natuurfilm ‘Wildernis in Drenthe’ in Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - De succesvolle natuurfilm ‘Wildernis in Drenthe’ van het bekende Drentse natuurfilmersechtpaar Henk en Janetta Bos is vrijdag 10 maart te zien in het Hunebedcentrum in Borger. 

Al bijna 20 jaar trekken Henk en Janetta Bos door de Drentse natuur en weten ze op fascinerende wijze hun belevenissen op film vast te leggen. Dat heeft geresulteerd in een situatie waarbij ze zich bij elke film kunnen verzekeren van een zeer groot publiek. Voor ‘Wildernis in Drenthe’ trok het duo bijna drie jaar lang door meest ruige gebieden van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het eindresultaat is een spannende, avontuurlijke natuurfilm waarbij de prachtige Drentse natuur zich bloot geeft als nooit tevoren. 

‘Wildernis in Drenthe’ was de eerste grote bioscoopfilm van het tweetal en bleek meteen een succes. De film brak in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in Assen bezoekersrecords: meer dan 10.000 bezoekers wisten daar de weg naar de film te vinden. Uiteindelijk was de film landelijk in meer dan veertig bioscopen te bewonderen en haalde zelfs de voorronden van de L’Or Gouden Kalf, de hoogste filmonderscheiding van Nederland. 

De vertoning begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. De filmmakers zijn zelf aanwezig. Belangstellenden kunnen plaatsen reserveren via 06-11465591 of natuurfilms@henkbos.net.