In de winter spelen andere componenten een rol bij het maken van een goede foto. (foto: André Dümmer)
In de winter spelen andere componenten een rol bij het maken van een goede foto. (foto: André Dümmer)

Winterfotografie bij MoeNieks

Algemeen

VLAGTWEDDE - Vakfotograaf André Dümmer start op zaterdag 25 februari met de tweede editie van de cursus Winterfotografie bij MoeNieks in Vlagtwedde.

In de winter kan het vriezen, sneeuwen, hard waaien, mistig zijn, het kan erg bewolkt zijn, maar ook een stralende dag met veel zon en een blauwe lucht. Je ziet de takken van de bomen waar het licht doorheen schijnt. Kortom, de natuur is in de winter anders dan in de andere jaargetijden; hét moment om dit mooi vast te leggen. Juist dat maakt fotograferen in de winter erg interessant.

Door het volgen van de cursus leren de deelnemers anders te kijken. In de winter bepalen lijnen en composities het beeld, vergezeld van het lage kleurrijk licht. Ook leren ze omgaan met contrasten en in zwart-wit te denken. Daarnaast vergroot het de creativiteit en toepassen van techniek. De cursus bestaat uit een ontvangst met iets lekkers, een theoretisch gedeelte, een wandeling met uitleg en een afsluiting met biologische wintersoep met brood.

De cursus vindt plaats van 13.00 tot 17.30 uur bij MoeNieks in Vlagtwedde. De kosten bedragen 50 euro, aanmelden is verplicht en kan via info@AureliaTree.com.