Een kleurrijke stoet vreemde vogels trok zaterdagmiddag weer door Ter Apel. (foto: André Dümmer)
Een kleurrijke stoet vreemde vogels trok zaterdagmiddag weer door Ter Apel. (foto: André Dümmer)

Carnaval weer als vanouds gevierd in Ter Apel

Algemeen

TER APEL – Het dorp Ter Apel was de afgelopen tijd even niet Ter Apel, maar ’t Klooster en de Wieke. Ofwel, het domein van carnavalsvereniging De Kloosterwiekers, waarbij Prins Wim de Eerste de scepter mocht zwaaien. 

Het hoogtepunt van het carnaval vond zaterdag plaats met de 56e editie van de traditionele optocht door het dorp.De grote stoet wagens zette zich in beweging na het startschot van Prins Wim de Eerste en burgemeester Jaap Velema van Westerwolde. ,,En wat hebben we een fantastisch carnavalsweekend achter de rug! Met ruim 1500 deelnemers, 40 praalwagen en 35 loopgroepen en zo’n 25.000 toeschouwers was de optocht weer geslaagd en een prachtige bonte stoet’’, blikt Robert Dreier namens De Kloosterwiekers terug. Ook de feesttenten waren tijdens de carnavalsfeesten op zaterdag- en zondagavond afgeladen vol. ,,Kortom, na een paar schrale coronajaren kunnen we stellen dat het carnaval op ‘t Klooster en de Wieke nog altijd springlevend is.’’

De prijzen van de optocht werden zondagavond uitgereikt in de feesttent op het Dr. Mansholtpark. De publieksprijs bij de praalwagens ging ook dit jaar weer naar de Scouting Ter Apel, bij de loopgroepen won Een Beetje Meer. Bij de grote loopgroepen ging de winst naar Zen zijn Zooi, voor Een Beetje Meer en De Neut’n Schait’n Boys. Bij de kleine loopgroepen ontvingen de Vrumde Vogels de titel, voor Spik & Span en De Diva’s.