Carnavalsvereniging 't Meul'ndobbegie is klaar voor vier dagen feest.
Carnavalsvereniging 't Meul'ndobbegie is klaar voor vier dagen feest. (Eigen foto)

’t Meul’ndobbegie maakt zich op voor carnaval

Algemeen

GASSELTE - Prinses Esther Yvonne en Adjudant Janet van carnavalsvereniging Meul’ndobbegie uit Gasselte staan te popelen om te beginnen aan vier dagen carnaval. 

Traditiegetrouw is donderdag 16 februari om 20.30 uur de sleuteloverdracht door de burgemeester en installatie van de raadsleden en de rest van het gevolg. Hierna volgt natuurlijk alvast een kleintje carnaval. Deze avond is vrij toegankelijk voor iedereen.   

Het wordt vrijdag griezelen. Voor iedereen vanaf groep 7 (dus ook volwassenen) die durft is er een spannende spooktocht door het bos. Men kan zich individueel opgeven of in groepsverband. De groepen starten vanaf 19.00 uur vanaf De Trefkoel. Als de jongste deelnemers klaar zijn start de versie voor volwassenen.  

Alle inwoners van 80 jaar en ouder worden op zaterdagochtend weer verblijd met een mooi bosje bloemen. Het groot carnaval barst om 20.30 uur los voor alle leden van 18 jaar en ouder. 

Het kindercarnaval start zondag om 14.00 uur. Kinderen uit groep 6 en 7 die graag de nieuwe jeugdprins of -prinses willen worden kunnen een sollicitatievlog, TikTok of een ander filmpje opsturen. De sleutel van het dorp wordt zondag om 16.00 uur weer ingeleverd bij de gemeente en dan keert de rust weer terug in Gasselte. 

Prinses Esther Yvonne, Adjudant Janet, grootvorst Hadders, de Raad van Elf, meesters, bestuur en feestcommissie hopen weer veel feestvierende Meul’ndobbers te mogen begroeten. Meer informatie is te vinden op Facebook of op www.meulndobbegie.nl.