Afbeelding

Kerkdorp Zandberg wil rol bij EK Wielrennen

Algemeen

ZANDBERG - Stichting Zandbergia onderzoekt de mogelijkheden om een actieve rol te kunnen vervullen tijdens het EK Wielrennen, dat van 20 tot en met 24 september in Drenthe wordt gehouden. 

Het kerkdorp heeft in de loop der jaren naam gemaakt als doorkomstplaats bij internationale wielerevenementen, waaronder de Giro d’Italia in 2002 en de klassieker Groningen-Münster. De geografische positie van Zandberg is curieus te noemen, liggend in drie gemeenten (Borger-Odoorn, Westerwolde en Stadskanaal) en in twee provincies (Drenthe en Groningen). De school, kerk en zalencentrum De Schaapsberg behoren tot de provincie Drenthe behoren en de bereikbaarheid via Valthermond (Kavelingen) en Nieuw-Weerdinge gaat via bestaande geasfalteerde wegen in de provincie Drenthe’’, zegt Wim Mensen namens het voorbereidend comiité. 

Het stichtingsbestuur denkt sterke troeven in handen te hebben om de kandidatuur kracht bij te zetten. ,,We hebben ervaring opgebouwd qua organisatie van internationale wielerevenementen, we hebben bij een breed publiek een grote aantrekkingskracht, er is goed organisatorisch vermogen aanwezig is, net als een breed internationaal netwerk en last but not least: onze locatie vormt een ideaal podium voor een internationaal volksfeest. Kortom, genoeg redenen om bij de gemeente Borger-Odoorn en organisator Thijs Rondhuis te informeren naar de mogelijkheden.’’