Geert Everts wordt gehuldigd voor een halve eeuw trouw lidmaatschap van de Vriendenkring. (foto: Sjoerd Looijenga)
Geert Everts wordt gehuldigd voor een halve eeuw trouw lidmaatschap van de Vriendenkring. (foto: Sjoerd Looijenga)

Twee keer volle bak voor Vriendenkring

Algemeen

DROUWEN - Het was inmiddels drie jaar geleden dat toneelvereniging Vriendenkring uit Drouwen voor de laatste keer het plaatselijke Meester Hekmanhoes vol wist te spelen. 

Na een gedwongen (corona)afwezigheid had het publiek duidelijk weer zin in een ouderwets avondje lachen. Door personele krapte was er voor gekozen om, twee zaterdagen achter elkaar, twee eenakters op de planken te brengen: ‘Zeer geacht bruidspaar’ van Hans van Wijngaarden en ‘Wandelen’ van Ad van den Kieboom. In totaal ruim 200 bezoekers genoten van kolderiek toneelspel, maar vooral ook van het gezellig samenzijn, muziek en goede gesprekken na afloop. Voor velen voelde het ‘Avondje Vriendenkring’ bijna als een reünie.

Jubilarissen gehuldigd
Geert Everts werd na afloop van de uitvoering benoemd tot erelid van toneelvereniging Vriendenkring. De Bronneger werd gehuldigd voor vijftig jaar trouwe dienst. Everts is naast speler en souffleur ook al jaren penningmeester van het gezelschap. Voorzitter Tanja Bode reikte de bijbehorende versierselen en een bos bloemen uit. Ook de toneelspelers Jan Dries en Hennie van der Linden werden in het zonnetje gezet voor respectievelijk 40 en 25 jaar lidmaatschap.

De jacht op nieuwe mannelijke spelers leverde twee nieuwe leden op. Daar kwamen na afloop van beide voorstellingen nog twee jeugdige vrouwelijke aspirant-leden bij. Toch blijft Vriendenkring naarstig op zoek naar vers toneelbloed. Geïnteresseerden kunnen zich via melden via drouwenvriendenkring@gmail.com. Het seizoen zit er overigens nog niet op, want op zaterdag 25 maart wandelen de Kievieten van Vriendenkring naar Gieterveen om daar in restaurant ÁMOI met hun eenakter ‘Wandelen’ een bijdrage te leveren aan het plaatselijke eenakterfestival.