Een dieseltrein op het perron van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. (foto: Lars Blaauw)
Een dieseltrein op het perron van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal. (foto: Lars Blaauw)

Stamppotritten bij Museumspoorlijn STAR

Algemeen

STADSKANAAL - Genieten van het winterse landschap en lekker eten? Dat kan op zondag 5 en 19 februari en zondag 5 maart tijdens de stamppotritten bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal, de eerste ritten in 2023. 

Eten in de trein was vroeger heel gewoon. Zelfs in Nederland hadden binnenlandse (snel)treinen een restauratierijtuig. Tegenwoordig zie je die alleen nog in enkele internationale treinen. Maar ook bij Museumspoorlijn STAR is dat weer mogelijk. Tijdens de treinrit op de grens van Groningen en Drenthe wordt heerlijke stamppot geserveerd. Onderweg is het in de avondschemering lekker genieten van het winterse landschap in de verlichte en verwarmde historische trein. De rit duurt zo’n anderhalf uur. De trein vertrekt rond 17.30 uur vanaf station Stadskanaal.

Vanwege de beschikbare ruimte is reserveren verplicht voor deze ritten. Reizigers van 12 jaar en ouder betalen 26,95 euro, kinderen tot en met 11 jaar 16,95 euro. De prijs is inclusief stamppotbuffet en treinreis. Kaarten zijn online te koop via www.stadskanaalrail.nl, maar telefonisch reserveren kan ook via 0599-651890. De rit van zondag 19 februari is al bijna uitverkocht.