Uitvaartverzorger August van Zon (rechts) tijdens de opening in gesprek met Marcel Nieuwenweg, die de avond aan elkaar praatte.
Uitvaartverzorger August van Zon (rechts) tijdens de opening in gesprek met Marcel Nieuwenweg, die de avond aan elkaar praatte.

Veel belangstelling voor open dag uitvaartcentrum Maarsstee

Algemeen

STADSKANAAL - De open dag van Uitvaartcentrum Maarsstee in Stadskanaal heeft boven verwachting veel belangstelling getrokken. 

Het uitvaartcentrum van de Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal (NUV) heeft de afgelopen tijd een flinke metamorfose ondergaan. Bij het pand aan de Vlaanderenlaan in Stadskanaal is een nieuwe aula met 99 zitplaatsen aangebouwd. Verder is er een aparte koffiekamer gecreëerd en zijn twee extra 24-uurskamers gerealiseerd, naast de drie kamers waarover het uitvaartcentrum al de beschikking had. De belangstelling voor de open dag was groter dan verwacht. ,,Vrijdagavond tijdens de officiële opening waren er zo’n 120 mensen en over het hele weekend hebben ze zeker zo’n 900 tot 1000 bezoekers mogen ontvangen’’, zegt August van Zon, uitvaartverzorger en administrateur/beheerder van de NUV. 

Het laat volgens hem zien dat mensen toch nieuwsgierig waren. Van Zon: ,,Normaal gesproken komt men hier alleen als er emotie in het spel is, nu was voor veel mensen die drempel veel lager. Er waren ook opvallend veel jonge mensen met kinderen, die zelf een kist mochten beschilderen. Iedereen werd verwelkomd met warme chocolademelk en poffertjes, dus de sfeer was goed. We hebben dan ook louter positieve reacties mogen ontvangen.’’