Kinderen uit Nederland en andere delen zoeken een gezin voor een onbezorgde zomervakantie. (foto: Europa Kinderhulp)
Kinderen uit Nederland en andere delen zoeken een gezin voor een onbezorgde zomervakantie. (foto: Europa Kinderhulp)

Europa Kinderhulp zoekt vakantiegezinnen in Groningen

Algemeen

REGIO - Europa Kinderhulp biedt vakanties bij vakantiegezinnen aan voor kinderen uit diverse Europese landen. Er is echter ook een groeiende groep kinderen uit Nederland die een onbezorgde vakantie goed kunnen gebruiken. 

Door de energiecrisis zijn er extra veel kinderen uit eigen land die te maken krijgen met armoede. Onder andere in de provincie Groningen wordt er daarom nu alvast gezocht naar gezinnen die komende zomer een kindje uit Nederland willen uitnodigen.

Hoewel veel mensen bij Europa Kinderhulp wellicht meer aan buitenlandse kinderen denken, organiseert de stichting ook al ruim 50 jaar reizen voor kinderen uit Nederland. Deze kinderen hebben het in veel gevallen thuis financieel niet breed, waardoor er weinig mogelijkheden zijn voor vermaak of uitjes. In andere gevallen komen ze financieel niets tekort, maar zijn er problemen op sociaal-emotioneel vlak en krijgen ze thuis bijvoorbeeld te weinig aandacht. Het is voor hen heerlijk om in de zomer een paar weken bij een vakantiegezin te verblijven en hun batterij weer op te laden.

Daarom wordt er druk gezocht naar nieuwe vakantieouders. ,,Dat kan als gezin, maar ook als alleenstaande of stel zonder kinderen. Zolang je maar ruimte in je hart en huis hebt om voor een paar weken een kindje op te vangen’’, aldus een medewerker van Europa Kinderhulp. Mensen die wat extra avontuur willen kunnen ook een buitenlands kindje uitnodigen. ,,In Groningen zijn we nog op zoek naar plekjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar uit Duitsland, België of Frankrijk. Ze komen ongeveer twee weken.’’

Vakantiedata Groningen 2023
Nederland: maandag 24 juli - woensdag 2 augustus
België: maandag 24 juli - maandag 7 augustus
Berlijn: zaterdag 15 juli - vrijdag 28 juli
Hannover: maandag 17 juli - maandag 31 juli
Frankrijk: dinsdag 25 juli - dinsdag 8 augustus
Oldenburg: zaterdag 22 juli - vrijdag 4 augustus

Voor meer informatie en aanmelden: www.europakinderhulp.nl/vakantieouders.