Afbeelding

Kerstvakantie in het Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - In het tot Kidsproof uitgeroepen Hunebedcentrum in Borger kunnen jonge bezoekers in de kerstvakantie 150.000 jaar geschiedenis ontdekken en oog in oog staan met Oermensen. 

Deze prehistorische figuren laten zien hoe ze werkten en leefden in het verleden. Daarnaast zijn er in de kerstvakantie extra activiteiten voor het hele gezin. Bezoekers, jong en oud, kunnen komen boogschieten, zoemhoutjes maken of meedoen met één van de ijzige oeractiviteiten.

Boogschieten
Op verschillende dagen in de kerstvakantie zijn er extra activiteiten en demonstraties zoals zoemhoutjes maken op 26 december en 2 januari. Op 24 en 30 december en op 5 & 8 januari kan men in het Oertijdpark van het museum een van de belangrijkste vaardigheden van de jagers en verzamelaars leren: boogschieten. Al een ervaren schutter? Ook dan is iedereen welkom om te proberen in de roos te mikken.

IJzige Oeractiviteiten
Vanwege de winterse periode zijn er verschillende ijstijdactiviteiten in de kerstvakantie bij het Hunebedcentrum. Zo kunnen bezoekers op 28 december een mammoet prikvilten en een ketting maken van fossiel bot op 4 januari. Daarnaast is het mogelijk een bezoekje te brengen aan de Expeditiepoort van het Hondsrug UNSECO Global Geopark in het Hunebedcentrum, waar iedereen kan ervaren hoe de mammoeten vroeger over een ijzige toendra liepen.

Kidsproof vakantieuitje
Het Hunebedcentrum is opnieuw uitgeroepen tot Kidsproof museum voor 2023. ,,Kinderen waarderen ons met het rapportcijfer 8,87. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: ‘Er is een leuk oertijdpark met leuke hutten en er is een leuke speurtocht aan het eind van de speurtocht kreeg ik een steentje en diploma.’ De titel Kidsproof telt als de Michelinsterren van de museumwereld. Dus daar zijn wij trots op!’’ 

In de activiteitenkalender op www.hunebedcentrum.nl is alle informatie te vinden.