Afbeelding

Aantal uitkeringen in Groningen gedaald

Algemeen

REGIO - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in november gedaald. De sombere economische verwachtingen zijn daarmee nog niet terug te zien in de WW-ontwikkeling. 

Eind november telde Groningen 4939 WW-uitkeringen. Dat is 1,5 procent van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in november af met 175 (3,4 procent) ten opzichte van de vorige maand. Vooral vanuit het onderwijs, zorg en welzijn en uitzendbureaus daalde de WW. Daartegenover staan enkele sectoren met een toename van de WW, zoals de voedings- en genotsmiddelenindustrie, cultuur en landbouw. Met de afname in november zet de dalende trend in de WW-ontwikkeling verder door, ondanks de sombere economische vooruitzichten. Eind november was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ruim lager dan een jaar eerder (13,6 procent).

In de gemeente Stadskanaal daalde het aantal WW-uitkeringen in november met 1,8 procent van 225 naar 221. Dat betekent dat 1,4 procent van de beroepsbevolking in Stadskanaal zonder werk zit. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 18,8 procent gedaald. In de gemeente Westerwolde bleef het aantal uitkeringen stabiel op 158. Momenteel zit 1,3 procent van de beroepsbevolking in Westerwolde zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen met 26,2 procent gedaald.

Ook landelijk is een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien. Eind november telde Nederland 144.910 WW-uitkeringen. Dat is 1,5 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er 149.513 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 4603 ten opzichte van de vorige maand (3,1 procent). De WW daalde afgelopen maand in vrijwel alle regio’s.