De leerlingen die de winnende ontwerpen hebben gemaakt tonen de nieuwe dorpsvlag. (foto: Auniek Klijnstra)
De leerlingen die de winnende ontwerpen hebben gemaakt tonen de nieuwe dorpsvlag. (foto: Auniek Klijnstra)

Nieuw-Buinen heeft z’n eigen dorpsvlag

Algemeen

NIEUW-BUINEN - De afgelopen periode hebben leerlingen van de vier basisscholen in Nieuw-Buinen (OBS 75, CBS 59, CBS De Klister en OBS De Poolster) gewerkt aan een ontwerp voor een dorpsvlag voor Nieuw-Buinen.

Tot nu toe had Nieuw-Buinen nog geen dorpsvlag, maar in het kader van de viering van 200 Jaar Nieuw-Buinen in 2023 is deze nu alsnog ontworpen. Een jury bestaande uit Marion Zwiers, Dennis Middeljans en Ankie Huijing heeft alle ontwerpen beoordeeld en een keuze gemaakt voor een dorpsvlag. ,,Er zaten veel mooie ontwerpen bij en uiteindelijk hebben we verschillende elementen uit meerdere ontwerpen weer samengevoegd tot één vlag’’, zeg Peter Zwiers, voorzitter van de Stichting 200 jaar Nieuw-Buinen. 

De winnende ontwerpen waren gemaakt door Stijn en Lotte van CKC School 59, Christianne van CKC De Klister, Max Brantsma van OBS 75 en Leroy Maring van OBS De Poolster. Zij werden daarom in het zonnetje gezet. Vervolgens was het aan wethouder Ankie Huijing van de gemeente Borger-Odoorn om in het bijzijn van leerlingen van de verschillende basisscholen de dorpsvlag te onthullen. Daarna werd de vlag gehesen voor MFA Noorderbreedte, waar aansluitend aan de onthulling een kerstmarkt werd gehouden. ,,De vlag is daar al goed verkocht en ook via onze webshop op 200jaarnieuw-buinen.nl zijn al diverse bestellingen gedaan.’’ In eerste instantie heeft de stichting er 500 laten drukken. ,,We hopen natuurlijk dat straks het hele dorp vol hangt.’’ 

Overigens lopen de voorbereidingen voor het 200-jarig bestaan van Nieuw-Buinen voorspoedig. ,,Alles staat mooi in de steigers, nu komt het aan op de details.’’ De viering staat gepland van 31 mei tot en met 4 juni.