Afbeelding

Natuurfilm ‘Holland: natuur in de Delta’ in Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - IVN Borger-Odoorn organiseert op vrijdag 25 november een vertoning van de natuurfilm ‘Holland: natuur in de Delta’ in het Hunebedcentrum in Borger. 

Regisseur Mark Verkerk en producent Ton Okkerse maakten eerder de natuurfilm \De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen in Flevoland. De opnamen van de film ‘Holland: Natuur in de Delta’ – door vijftien camerateams – namen bijna twee jaar in beslag en vonden plaats in onder andere het rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer, de Biesbosch en het Noord-Limburgse natuurgebied het Schuitwater. De stemmen in de film zijn van Bram van der Vlugt en Carice van Houten. De filmmuziek werd gecomponeerd door Bob Zimmerman en uitgevoerd door het Metropole Orkest. De titelsong I Am the Water werd gezongen door Waylon.

De film schildert een portret van een groot aantal diersoorten. Hoofdpersonages zijn de zeearend, bever, haas en de stekelbaars. Centraal staat ook het pimpernelblauwtje, een dagvlinder die bijna was uitgestorven. Deze vlinder is afhankelijk van de grote pimpernel, een uiterst zeldzame plant. De leefwijze van het pimpernelblauwtje lijkt op het gentiaanblauwtje. Ook deze vlinder kan als larf alleen overleven in het nest van een speciale mierensoort: de steekmier. Spectaculair zijn de beelden van de zeearend die jagend werd gefilmd in de Biesbosch. 

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De film duurt inclusief een pauze van 20 minuten bijna twee uur. Aanmelden kan via ac.ivn.bo@gmail.com.