De zangeres van de band Hister tijdens Opblaaspop in café 't Mingelmous. (foto: André Dümmer)
De zangeres van de band Hister tijdens Opblaaspop in café 't Mingelmous. (foto: André Dümmer)

Rocket Chair wint Opblaaspop

Algemeen

STADSKANAAL - De Drentse band Rocket Chair heeft vrijdagavond de battle Opblaaspop gewonnen. Met de winst heeft de band een optreden op het Pagefestival en tijdens Koningsdag in de wacht gesleept. 

In totaal deden vijf acts een gooi naar de hoofdprijs in café ‘t Mingelmous in Stadskanaal. Zij mochten zich elk in een optreden van 20 minuten bewijzen aan de jury, die de winnaar bepaalde. De driekoppige jury onder aanvoering van voorzitter Joop Grachten was unaniem in de keus voor de vierkoppige rockband Rocket Chair. ,,Met drie mensen heb je natuurlijk verschillende meningen. En hoewel het niveau van alle deelnemers dicht bij elkaar lag, was dit volgens ons toch de terechte winnaar’’, zegt Grachten.   

Met Opblaaspop geeft de organisatie van het Pagefestival bandjes en artiesten de mogelijkheid om voor publiek op te treden. ,,Op deze manier willen wij de jeugd stimuleren om popmuziek te maken en talent een kans geven om zich in de kijker te spelen’’, vertelt voorzitter Nico Wiersema. Met deze editie van Opblaaspop is bovendien een oude traditie in ere hersteld. ,,Opblaaspop vond in de beginjaren plaats in een café in Stadskanaal, ergens in november. Later verhuisde het naar het festivalterrein, op de vrijdagavond voor Pagepop. Nu zijn we terug bij hoe het begon: Opblaaspop in november, in een café.’’ 

Rocket Chair speelt op donderdag 27 april op het Menistenplein en op het Pagefestival in recreatiegebied Het Pagedal, dat van 16 tot en met 18 juni wordt gehouden.