Het landschap van Nationaal Park Drentsche Aa wordt mooi in beeld gebracht in de natuurfilm. (foto: Henk en Janetta Bos)
Het landschap van Nationaal Park Drentsche Aa wordt mooi in beeld gebracht in de natuurfilm. (foto: Henk en Janetta Bos)

Natuurfilm =HABITAT= in Hunebedcentrum

Algemeen

BORGER - De succesvolle natuurfilm =HABITAT= van de bekende Asser natuurfilmers Henk en Janetta Bos is op vrijdag 4 november te zien in het Hunebedcentrum in Borger. 

Ruim drie jaar lang trokken de makers door de meest ongeschonden gebieden van het Nationaal Park Drentsche Aa en slaagden erin een beeld te schetsen van een van de mooiste nationale parken van Nederland. Er werden opnamen gemaakt op plekken die zelden of niet toegankelijk zijn voor het publiek. Dieren als de vos, das, bever en wespendief werden wekenlang onopvallend in hun leefomgeving gevolgd. Het resultaat is een voor zichzelf sprekend document dat de schoonheid van de Drentse natuur overal op bijzondere wijze onderstreept. 

=HABITAT= is de tweede succesvolle bioscoopfilm van het duo en ging op 29 januari in de Drentse hoofdstad in première. Net als zijn voorganger Wildernis in Drenthe uit 2016 trok de film alleen al in Assen duizenden mensen naar de bioscoop. De film ging uiteindelijk landelijk de bioscopen in, maar het uitbreken van het coronavirus en het sluiten van de bioscopen zette een streep door de voortzetting van het succes. Toch kregen de makers nog een mentale opkikker, want =HABITAT= haalde de voorrondes van de L’OR Gouden Kalf, de grootste filmonderscheiding van Nederland. Dat die uiteindelijk niet werd gewonnen deed voor de makers niets af van de waardering voor hun werk van het grote publiek. Janetta: ,,Het is natuurlijk fantastisch om te merken dat het publiek ons werk blijft waarderen en dat er steeds maar weer wordt gevraagd of en waar de film eventueel nog te zien is.’’

De voorstelling begint om 20.00 uur, de entree bedraagt 10 euro. Aangeraden wordt om tijdig te reserveren via 06-11465591 of natuurfilms@henkbos.net.