Afbeelding

Basisschoolleerlingen ontwerpen vlag 200 Jaar Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW BUINEN/BUINERVEEN - De leerlingen van de vier basisscholen in Nieuw-Buinen en Buinerveen zijn hard aan het werk met het ontwerpen van een dorpsvlag voor Buinerveen en Nieuw-Buinen. 

In opdracht van stichting 200 jaar Nieuw-Buinen zijn ze aan de slag gegaan om het mooiste ontwerp te maken. Nieuw-Buinen bestaat in 2023 200 jaar en dat wordt van 31 mei tot en met 4 juni groots gevierd voor alle inwoners van de beide dorpen. Er is een programma opgezet voor jong en oud om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke week wordt. Het bestuur van de stichting wilde echter ook graag iets blijvends voor de dorpen en heeft daarom gekozen voor het laten maken van een dorpsvlag. 

De vier basisscholen - Kindcentrum De Klister, OBS De Poolster, CKC School 59 en OBS 75 Nieuw-Buinen - gaan per school vier ontwerpen selecteren. Deze ontwerpen worden beoordeeld door een jury onder leiding van wethouder Ankie Huijing van de gemeente Borger-Odoorn. Het winnende ontwerp zal worden gedrukt en is vanaf eind november te koop. Het stichtingsbestuur hoopt dat volgend jaar beide dorpen volhangen met de nieuwe dorpsvlag.