(foto: Auniek Klijnstra)
(foto: Auniek Klijnstra)

Liefhebbers komen aan hun trekken op modelautobeurs

Algemeen

VALTHERMOND – Wat ooit is begonnen als hobby, is de laatste jaren uitgegroeid tot een succesvol evenement dat twee keer per jaar wordt gehouden. 

De halfjaarlijkse Modelautobeurs Valthermond die zaterdag na een ‘pauze’ van 2,5 jaar weer werd gehouden in MFA ‘t Brughuus in Valthermond is succesvol verlopen. Uit heel Nederland kwamen de standhouders naar ’t Brughuus om op ruim 200 meter van alles op het gebied van modelauto’s aan te bieden aan het publiek: auto’s, vrachtauto’s, landbouwvoertuigen, modelbouw en meer. 

,,Het is allemaal prima gegaan. Het is na zo’n lange tijd niks kunnen doen toch weer even een gok hoe zo’n dag uit zal pakken, maar we mogen absoluut niet klagen. Ik denk dat we over de hele dag zo rond de 1000 bezoekers hebben mogen verwelkomen en dat was echt boven verwachting’’, zegt Martin Klein namens de organisatie van de beurs, die naast het grote aanbod bekend staat om zijn gehaktballen. ,,Er waren wel wat minder deelnemers die zich dit jaar hadden opgegeven, maar dat gaf ons wel de mogelijkheid om alles wat ruimer op te zetten. Het aanbod was bovendien heel divers, waardoor de reacties erg positief waren.’’  

De eerstvolgende beurs staat gepland op zaterdag 25 maart 2023.