Afbeelding

Westerwolde verliest ongelukkig van Engelbert

Algemeen

ENGELBERT - Een gemiddeld jong, hardwerkend en georganiseerd spelend Westerwolde heeft zondagmiddag een jammerlijke 1-0 nederlaag geleden in en tegen Engelbert.

Uiteindelijk moest er in de slotfase een dubieus gegeven strafschop aan te pas komen om Jamie House de kans te geven namens Engelbert de punten in eigen huis te houden, wat ook gebeurde. Westerwolde, dat het deze middag zonder vijf potentiële basisspelers moest stellen, was in de resterende tijd niet bij machte het tij te keren en ontsnapte in de extra tijd nog aan een tweede tegengoal.

De eerste helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan. Ondanks het kleine veldoverwicht wist de thuisploeg zich geen enkele reële scoringskans te creëren of vond de prima keepende Rudie Bergman op z’n weg. Westerwolde lukte het spaarzaam het doel van Engelbert te vinden, waardoor zich een wedstrijd ontspon die zich hoofzakelijk op het middenveld afspeelde. Derhalve kon scheidsrechter May uit Groningen beide ploegen met de bekende brilstand naar de thee sturen. In de tweede helft veranderde dit spelbeeld weinig tot niets en waren de doelrijpe kansen van beide ploegen gezamenlijk op één hand te tellen.

Totdat in de 84e minuut arbiter May, die alle zeilen moest bijzetten om het duel in goede banen te leiden en opviel door het toekennen van indirecte vrije trappen bij handsballen, besloot een strafschop aan Engelbert te geven nadat Ben Ophof schijnbaar een overtreding had gemaakt. Jamie House wist wel raad met dit buitenkansje en schoof op beheerste manier de bal binnen: 1-0. Nadat de arbiter in eerdere stadia op gemakkelijke wijze en na vooral theatraal vallen van de tegenstander gele kaarten aan verschillende spelers van Westerwolde had gegeven, kreeg Joran Luijten na een harde charge in de 87e minuut zijn tweede gele prent. In de extra tijd was er nog een grote kans voor Engelbert om op 2-0 te komen. Op rand van buitenspel ontsnapte Jordi Rasterhoff aan de Westerwolde-defensie en stoomde op naar het door Bergman verlaten doel. Met een uiterste krachtsinspanning schoot hij de bal echter op de buitenkant van de paal.

Door deze nederlaag zakte Westerwolde van de vierde naar de achtste plaats op de ranglijst en heeft nu zes punten uit vier wedstrijden met een doelsaldo van 6-7. Door het inhaal- en bekerweekend van komend weekend heeft de ploeg twee weken de tijd zich van deze nederlaag te herstellen. Op zondag 30 oktober staat thuis op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de competitiewedstrijd tegen Muntendam op het programma.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes (62e min. Tex van Kalmthout) – Wilco Huls – Rudolf Riks – Mikai Luijten (46e min. Lars te Bokkel) – Joran Luijten – Kevin v.d. Laan – Arjen Heidekamp – Julian Smid – Frank Riks – Michel ter Horst (66e min. Ben Ophof)

Scheidsrechter: dhr. J.G. May