Afbeelding

Kennisavond Into Nature in Meester Hekman Hoes

Algemeen

DROUWEN - Wie graag meer te weten wil komen over de bijzondere omgeving van Borger-Odoorn in het algemeen en Drouwen in het bijzonder is op woensdag 28 september welkom op de kennisavond van kunstmanifestatie Into Nature in het dorpshuis in Drouwen.

Ook mensen die zelf interessante wetenswaardigheden over het gebied hebben te vertellen zijn welkom. Tijdens deze avond wil de organisatie graag kennismaken en kennis delen. Uiteenlopende thema’s, zoals Drentse sagen en mythen, het heelal en de Drentse geologie zullen aan bod komen. De kennisavond maakt deel uit van het doorlopend programma van Into Nature, een organisatie die kunstwerken van (inter)nationaal vooraanstaande kunstenaars verbindt aan de bijzondere kenmerken van het Drentse landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken. 

Na uitgebreide gebiedsverkenningen in verschillende delen in Drenthe is er voor de vierde editie van de kunstmanifestatie voor de gemeente Borger-Odoorn gekozen. Eerder waren er tentoonstellingen in het Bargerveen, Frederiksoord en het Drentsche Aa-gebied. Van augustus tot en met oktober 2023 realiseert Into Nature in de omgeving van Drouwen en Exloo de landelijk bekende buitententoonstelling. De hieraan verbonden wandel- en fietsroutes lopen door bos- en heidegebied en over verschillende landwegen. Vanaf dit jaar presenteert Into Nature bovendien voor het eerst ook een doorlopend programma voorafgaand aan de buitententoonstelling. 

Om beeldende kunst op een pakkende wijze met het landschap van Drouwen (en Exloo) te kunnen verbinden is de organisatie op zoek naar bijzondere lokale historische verhalen. Tijdens de kennisavond worden mensen uitgenodigd om eigen, lokale verhalen en kennis uit het gebied te delen met Into Nature en met de Canadese kunstenares Randy Lee Cutler. Zij verblijft in september voor een werkperiode in Borger. Ze is onder andere geïnteresseerd in de zichtbare en onzichtbare krachten die het landschap gevormd en gemaakt hebben: zoals de ijstunnel die de Hondsrug vormde in de voorlaatste ijstijd en de zoutkoepels onder het Drouwenerzand. Randy gebruikt de verzamelde kennis om een werk te maken dat deel zal uitmaken van de kunstroute Into Nature: Time Horizons. 

De gratis toegankelijke avond in het Meester Hekman Hoes begint om 19.30 uur.