De Sint Willibrorduskerk in Ter Apel. (foto: Visit Groningen)
De Sint Willibrorduskerk in Ter Apel. (foto: Visit Groningen)

De Muizen van Sint-Willibrord in Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Alle ogen zijn op vrijdag 30 september gericht op de muizen van de Sint-Willibrorduskerk in Ter Apel tijdens de bijzondere theatervoorstelling De Muizen van Sint-Willibrord.

De voorstelling gaat over ‘muishaftigheid’ of het overwinnen van angst en is geschikt voor de hele familie. De Muizen van Sint-Willibrord is onderdeel van Veur Aaltied, dat bestaat uit tien bijzondere theatervoorstellingen in tien oude Groninger en Friese kerken, gebaseerd op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten. De voorstellingen zijn gemaakt door en met inwoners van het dorp. 

De verhalen van Veur Aaltied worden verbeeld door lokale spelers, musici en amateurkunstenaars. In het hele traject speelt de samenwerking van amateurs en professionals een belangrijke rol. Elk dorp krijgt een scriptschrijver en regisseur toegewezen die samen met het dorp werken aan het verhaal en de vorm van de voorstelling. Dit leidt tot unieke en op maat gemaakte theaterstukken. In Ter Apel is het script geschreven door Liesbeth Groenewold, de regie is in handen van Bas de Bruijn. Samen met Eeuwe Zijlstra bespeelt hij ook het orgel. 

De voorstelling begint om 19.00 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Ter Apel. Gratis tickets zijn te reserveren via kerkmuizen@jaapalkema.nl (onder vermelding van naam, aantal en telefoonnummer).