Arnold Winkel en Henk Pruim, respectievelijk secretaris en voorzitter van het project Duo Fietsen Ter Apel, het goede doel van de boeskolenverkoop dit jaar. (foto: Auniek Klijnstra)
Arnold Winkel en Henk Pruim, respectievelijk secretaris en voorzitter van het project Duo Fietsen Ter Apel, het goede doel van de boeskolenverkoop dit jaar. (foto: Auniek Klijnstra)

Minder bezoekers op Boeskoolmarkt, maar sfeer is prima

Algemeen

TER APEL – De 31e editie van de Boeskoolmarkt in Ter Apel heeft dit jaar minder bezoekers getrokken dan in voorgaande jaren.

,,Onder invloed van de slechte weersvoorspelling was de publieke belangstelling minder dan in voorgaande jaren. In de ochtend heeft het weer ons wel parten gespeeld, maar ‘s middags was het grotendeels droog en daarmee prima marktweer. Toen was het eigenlijk gezellig druk’’, zegt voorzitter Jakob Klein van de jaarmarktcommissie. Het mindere weer deed echter niet af aan de sfeer op de jaarmarkt. ,,Die was eigenlijk prima. Zo hebben we van verschillende marktkooplui bedankjes gehad dat ze meer tijd hadden voor een goed verkoopgesprek.’’ Wel merkt Klein dat mede door de corona meerdere kooplieden zijn afgehaakt. De Boeskoolmarkt werd traditioneel geopend met een kanonschot van de Bourtanger Schutters, waarbij burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde meehielp.

Goede kolenverkoop
‘s Middags werden weer de traditionele boeskolen verkocht, waarvan de opbrengst naar een Ter Apeler vereniging of instantie met een sportieve, sociale of culturele doelstelling gaat. Dit jaar ging de opbrengst naar het project Duo Fietsen Ter Apel. ,,Het was een opmerkelijke verkoop. De leden hebben flink hun best gedaan met de kolenverkoop, want nog nooit waren alle kolen zo vroeg verkocht. De opbrengst was dan ook meer dan voldoende om de maximale score van 450 euro binnenkort tegemoet te kunnen zien.’’ De kolen waren beschikbaar gesteld door Coop-supermarkt Van der Haar. Bezoekers konden kolen kopen met daarbij een gratis lot. Daarmee maakt men kans op een hoofdprijs van 100 euro.