De drie punten bleven zondag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. (foto: Harm Jan Pleiter)

Westerwolde kent prima competitiestart

Algemeen

VLAGTWEDDE - Een wedstrijd van de gemiste kansen, zo kan het duel tussen Westerwolde en LEO (Loon) het best worden gekarakteriseerd. Kwam LEO zondagmiddag slechts tot één welgetelde kans, Westerwolde kwam op z’n minst tot acht opgelegde kansen.

Gelukkig voor de rood-witten uit Vlagtwedde werd één van die kansen in een treffer omgezet. Tien minuten na rust kwam Westerwolde door Sander van Hoorn op 1-0 en deze voorsprong werd prima over de streep getrokken. Door deze winst kent Westerwolde dus een voortreffelijke competitiestart in een nieuwe competitie-indeling en kan er met vertrouwen naar de komende wedstrijden worden uitgekeken.

De eerste helft kende de wedstrijd een veelal gelijk opgaand beeld. Waar LEO tot één schot op doel kwam, creëerde Westerwolde drie schietkansen die onder ander van René van der Laan en Merill Wakker niet de goede richting meekregen. Beide keepers werden dan ook niet op de proef gesteld en derhalve kon scheidsrechter Reints, die de wedstrijd prima onder controle had, beide teams met een 0-0 tussenstand naar de thee sturen.

Gelukkig voor het nog in redelijke mate toegestroomde publiek kantelde de wedstrijd in het tweede bedrijf, met name qua beleving. Een feller spelend Westerwolde trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe, wat direct al resulteerde in goede kansen voor Van der Laan en Sander van Hoorn. Maar zoals vaker was doelman en aanvoerder Jasper Dussel een sta-in-de-weg. Dat veranderde in de 55e minuut: na goed doorzetten van Merill Wakker werd zijn hoge voorzet op prima manier door centrumspits Van Hoorn binnen geknikt: 1-0. Westerwolde bleef jagen op de tweede treffer, maar grote kansen waren niet aan onder meer Van Hoorn, Van der Laan en Mark Geukes besteed. Daartegenover slechts één kans voor LEO, maar de goed ingeschoten bal werd in de 78e minuut vakkundig door doelman Rudie Bergman gepareerd.

Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Richard Streuding. En mocht de afronding komende weken nog wat beter vlotten, dan moet ondanks de versterkte degradatieregeling handhaving of meer in deze derde klasse haalbaar zijn. De volgende stap daartoe kan zondag worden gezet waar in de stad Groningen FC Lewenborg de volgende tegenstander is. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Frank Riks – Rik te Velde – Rudolf Riks – Mikai Luijten (60e min. Mark Geukes) – Joran Luijten (80e min. Wilco Huls) – Kevin v.d. Laan – Arjen Heidekamp – Merill Wakker (70e min. Julian Smid) – Sander van Hoorn (80e min. Michel ter Horst) – René v.d. Laan

Scheidsrechter: dhr. J. Reints