De kinderen van groep 5/6 van CBS Op de Zandtange in Mussel hebben zin in Oktobermaand Kindermaand. (foto: Auniek Klijnstra)
De kinderen van groep 5/6 van CBS Op de Zandtange in Mussel hebben zin in Oktobermaand Kindermaand. (foto: Auniek Klijnstra)

Kindermaand start met voorleesochtend op Op de Zandtange

Algemeen

MUSSEL - De burgemeesters van alle gemeenten in Groningen en Drenthe hebben woensdag het startsein gegeven voor Oktober Kindermaand. 

Zo heeft burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal voorgelezen op de christelijke basisschool Op de Zandtange in Mussel, waar hij voorlas uit ‘Het Grote Niet Te Vermijden Verhalenboek’ aan de kinderen van groep 5/6 en 7/8. De school zelf promoot de Kindermaand door onder meer posters op te hangen en flyers uit te delen. 

Tijdens Oktober Kindermaand, dat dit jaar voor de 21e keer wordt georganiseerd, bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten. Ruim 90 instellingen hebben leuke activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Deze zijn samengevoegd in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Het boekje krijgen de kinderen ook op school uitgereikt. Op de website www.kindermaand.nl zijn eveneens alle activiteiten te vinden.