(foto: Staatsbosbeheer)
(foto: Staatsbosbeheer)

Buitenfestival bij Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - Bij het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer in Drouwen wordt op zondag 18 september het jaarlijkse Buitenfestival gehouden. 

De hele dag is er voor alle leeftijden van alles te doen. Staatsbosbeheer neemt haar bezoekers graag mee naar buiten om te genieten van de natuur. Rondom het Buitencentrum Boomkroonpad wordt een wandelroute van ongeveer 1,5 kilometer door het bos uitgezet. Langs de route staan informatiestands, marktkramen met leuke en gevarieerde producten en workshoptenten met diverse activiteiten. De boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn deze dag gastheer en vertellen alles over het bos en over de activiteiten.

Klimmen, timmeren en zagen
Tijdens het Buitenfestival zijn er verschillende demonstraties. Zo zijn er demonstraties houtbewerken en motorzagen en laat een bushcrafter zien hoe je kan overleven in de natuur. Verder zijn er kramen met streekproducten, kunst en meer. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten, waaronder vlinder- en nestkastjes timmeren, boomklimmen en houten schijfjes zagen. Tijdens het Buitenfestival is het Boomkroonpad tegen een gereduceerd tarief te bezoeken. Even nagenieten kan op het terras van Bospaviljoen de Woudstee.  

Het Buitenfestival vindt plaats van 11.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, maar voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.