Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze hun foto's zo mooi mogelijk kunnen vormen tot een album. (foto: Biblionet Groningen/André Dümmer)
Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze hun foto's zo mooi mogelijk kunnen vormen tot een album. (foto: Biblionet Groningen/André Dümmer)

Hoe maak je je eigen vakantie-fotoalbum?

Algemeen

TER APEL - Vakfotograaf André Dümmer start op donderdag 8 september met de workshop ‘Vakantie-fotoalbum maken’ in de Hesse Bibliotheek In Ter Apel. 

De cursus is bedoeld voor zowel smartphone als systeem- en spiegelreflexcameragebruikers. Je kent het vast wel: je bent terug van vakantie met veel digitale vakantiefoto’s, maar je komt er maar niet aan toe om een mooi album te maken of je weet niet waar en hoe je moet beginnen. Tijdens de workshop leren de deelnemers in twee avonden alles over de verschillende soorten fotoboeken en papiersoorten, met een fotoalbumprogramma te werken, hoe ze foto’s effectief selecteren en hoe ze foto’s en teksten in het fotoalbum kunnen plaatsen. Daarnaast geeft Dümmer veel handige tips.

In deze workshop raken de deelnemers vertrouwd met de mogelijkheden van een fotoalbumprogramma om daarmee zelfstandig een fotoalbum te maken. Het album krijgt door eigen inbreng een persoonlijk karakter en fraai uiterlijk. De workshop vindt op 8 en 15 september van 18.30 tot 20.00 uur plaats, de kosten bedragen 40 euro. Aanmelden kan via www.biblionetgroningen.nl/agenda/westerwolde.