Ook dit jaar zal er fanatiek gestreden worden in zwembad Moekesgat in Ter Apel. (eigen foto)
Ook dit jaar zal er fanatiek gestreden worden in zwembad Moekesgat in Ter Apel. (eigen foto)

IJslandse waterpoloërs komen naar Ter Apel

Sport

TER APEL - De zwem- en waterpolovereniging uit Ter Apel organiseert op zaterdag 27 en zondag 28 augustus voor de 52e keer het Internationaal ZEPTA Waterpolotoernooi in en rond zwembad en zwemplas Moekesgat. 

Zepta kijkt er naar uit om het grootste tweedaagse waterpolotoernooi ter wereld te organiseren. Er worden 130 teams uit zes verschillende landen verwacht: naast teams uit de Nederlandse competitie worden er 35 teams verwacht uit Duitsland, België, Engeland, Schotland en IJsland. Nieuw dit jaar is de club uit Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Zij komen met twee teams naar Nederland. In 2018 deed Zepta in Reykjavik mee aan een toernooi en keerde als toernooiwinnaar terug naar Ter Apel. In de hoofdpoule heren en dames zijn dit jaar bovendien liefst 12 eredivisieteams aanwezig, waarvan twee uit België.

Vanaf donderdag 25 augustus zijn de teams welkom en worden de deelnemers getrakteerd op een weekend vol waterpolowedstrijden, sportieve activiteiten en een gevarieerd feestprogramma. Ook de ZEPTA Beach Games worden weer georganiseerd, met op de donderdagmiddag een Beach Volleybaltoernooi en vrijdagmiddag een Beach Waterpolotoernooi. Op donderdagavond organiseert Waterpolo.nl een Pub Quiz, met als afsluiting een lokale zanger. Vrijdag komen de meeste teams richting Ter Apel om een plekje te bemachtigen op de zonneweide van zwembad Moekesgat. Anderen kiezen voor wat meer luxe en hebben een plaats gereserveerd op de naastgelegen camping Moekesgat. ‘s Avonds is er een gezellig ontvangstfeestje in de feesttent waar DJ Kevin Platen uit Ter Apel de bezoekers een leuke avond bezorgd. 

Zaterdag worden vanaf 8.00 uur de eerste wedstrijden gespeeld, verdeeld over 10 wedstrijdvelden. Dat gaat tot 19.00 uur door. Dan is er eveneens een competitie voor lokale verenigingen en bedrijven. De dag wordt ‘s avonds afgesloten in de feesttent met de band Super Sundays. Op zondag beginnen de wedstrijden weer om 8.00 uur en rond 14.00 uur zijn de winnaars bekend van het 52e toernooi. Natuurlijk is iedereen uit de omgeving welkom om (gratis) te komen kijken naar de wedstrijden. Voor de muziekavond in de feesttent wordt entree gevraagd, toegangskaarten zijn (beperkt) online verkrijgbaar. ,,De weersvoorspellingen zien er zeer goed uit, het belooft een zonnig weekend te worden. Een leuke aanrader voor een sportief dagje uit’’, besluit de organisatie.