De organisatie van het Boerenrockfestival is klaar voor komend weekend. (eigen foto)
De organisatie van het Boerenrockfestival is klaar voor komend weekend. (eigen foto)

Boerenrockfestival staat op punt van beginnen

Algemeen

DROUWENERMOND - Het Boerenrockfestival in Drouwenermond staat op het punt van beginnen. 

Vanaf donderdag 18 augustus barst het vierdaagse spektakel in alle hevigheid los. Er worden zo’n 15.000 bezoekers per dag verwacht. ,,Als zij er allemaal net zoveel zin in hebben als wij, dan wordt Boerenrock 2022 een gruwelijk groot feest. Wij geloven dat het de mooiste en grootste editie ever wordt’’, aldus de organisatie. Op dit moment wordt het 26 hectares tellende terrein aan de Verbindingsweg omgetoverd in een festivallocatie. ,,Dat is een behoorlijke opgave, want op zo’n weiland zijn normaliter geen nutsvoorzieningen aanwezig. We zullen proberen om iedereen een onvergetelijke ervaring te geven.’’ Om dit mogelijk te maken zijn er 540 vrijwilligers aan het werk.

Nog nooit heeft het Boerenrockfestival zoveel artiesten mogen verwelkomen. Op het programma staan optredens van onder anderen Mooi Wark, Bökkers, Mental Theo, 5th Wheel, Jannes, Paul Elstak, Mart Hoogkamer, The Euros, De Esperando’s, Pater Moeskroen, Fragment  en Wir sind Spitze. Daarnaast vormt ook de cross een belangrijk onderdeel van het festival: op vrijdag is er de Enduro en op zaterdag en zondag is de reguliere Boerenrockcross met diverse crossklassen.

De weekendtickets en campingtickets zijn uitverkocht, wel zijn er nog dagkaarten voor alle vier dagen te koop via www.boerenrockfestival.nl.