Vlagtwedde maakt zich op voor een Week der Besten met als thema 'Oktoberfest'.
Vlagtwedde maakt zich op voor een Week der Besten met als thema 'Oktoberfest'.

Week der Besten trekt alle registers open voor ‘Oktoberfest’

Algemeen

VLAGTWEDDE - Vlagtwedde staat van 12 tot en met 21 augustus weer in het teken van de Week der Besten. Daar waar de afgelopen twee jaar slechts een sobere editie kon plaatsvinden in verband met corona, gaan voor de 28e editie alle registers weer open. Het thema is ‘Oktoberfest’.

Buurtverenigingen zijn inmiddels drukdoende om hun straten in dit thema te versieren en zichzelf te presenteren tijdens de feestweek. Ook bij diverse evenementen zal het Duitse bierfeest een hoofdrol spelen, zoals bij de zeskamp van winkeliersvereniging en Ecotherm Strijd der Besten.

Een nieuw programma-onderdeel staat voor woensdag 17 augustus op stapel. Dan zal er een stoet met paarden door Vlagtwedde rijden. Het gaat om koetsen van gemiddeld 140 jaar oud. De eigenaren zijn allen lid van ‘Rijden en Glijden Noord Nederland’, een vereniging die als rijdend museum opereert. Het draait allemaal om het genieten van en met paarden en de natuur daaromheen. 

Ook de 28e aflevering van de Week der Besten kent weer een aantal vertrouwde onderdelen. Deze evenementen vormen al jaren het karkas van de succesvolle feestweek. Zo is er de Profile Tyrecenter Heuver Truckrun die dit keer Westerwolde Zuid aandoet. Verder zijn er de braderie, Historische TT, Beeldend Media Mudrun, Kindermiddag met Flop en Juf Sas, Oudermiddag met Duo Nul en Nix met gratis busvervoer via diverse verzorginginstellingen. 

Altijd populair zijn ook de Fiets3daagse met vertrek bij De Sultan, de motortoertocht met vertrek bij Roegh Parc Emslandermeer, de Ecotherm Strijd der Besten, een eetwedstrijd bij Restaria Westerwolde (wie eet de meeste braadworsten binnen een uur), bingoavond en op het Marktplein zal vanaf woensdag de kermis draaien. Door de fans wordt ook uitgekeken naar Miss Verkiezing op 12 augustus.

Met name aan het einde van de week komen verschillende artiesten richting Vlagtwedde om in de feesttent en diverse horecagelegenheden een feestje te bouwen. Daarmee brengt de Week der Besten ook dit keer vertier voor jong en oud.