Afbeelding

Kosmische expeditie in Sellingen

Algemeen

SELLINGEN - Staatsbosbeheer organiseert vrijdagavond 12 augustus een kosmische expeditie in Sellingen. De deelnemers gaan samen met de boswachter en een sterrenkundige van de Rijksuniversiteit Groningen op jacht naar vallende sterren.

Het is weer de tijd van de jaarlijkse Perseiden, ‘vallende sterren’ schijnbaar afkomstig uit het sterrenbeeld Perseus. Het gaat om kosmisch gruis dat verbrandt in de dampkring. 

Om 22.00 uur wordt gestart met een korte wandeling van ongeveer 1 kilometer vanaf de werkschuur van Staatsbosbosbeer aan de Bovendiepsterweg 1A. Op een mooie donkere plek in het veld gaan de deelnemers de vallende sterren spotten en vertelt de sterrenkundige wat er allemaal te zien is aan de sterrenhemel. Voorwaarde is wel dat het weer meewerkt.

De tocht gaat over onverharde paden. Het advies is daarom oude kleren aan te trekken en op stevig schoeisel te lopen. Honden mogen niet mee. De kosten zijn 7,50 euro per persoon en 5 euro per kind (6 tot en met 12 jaar). Het maximum aantal deelnemers is 20. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vallende-sterren-kijken-westerwolde.