Burcht Wedde is een van de locaties die typisch zijn voor Westerwolde.
Burcht Wedde is een van de locaties die typisch zijn voor Westerwolde.

Fotowedstrijd Schierste Ploatje richt blik op Westerwolde

Algemeen

WESTERWOLDE - De Stichting ZO Groningen organiseert ook dit jaar de fotowedstrijd Schierste Ploatje. Nadat vorig jaar het Oldambt als onderwerp fungeerde, wordt dit keer gekozen voor Westerwolde. De wedstrijd gaat maandag van start.

Schierste Ploatje is een online fotowedstrijd waar iedereen aan mee kan doen. De wedstrijd wordt uitgezet in twee onderdelen, de ‘officiële’ wedstrijd met geselecteerde fotografen en de wedstrijd voor alle andere geïnteresseerden. Iedere maand is er een nieuwe opdracht die bekend wordt gemaakt op www.schiersteploatje.nl. Iedere maand is er een nieuwe thuiswinnaar.

De groep met geselecteerde vaste deelnemers start maandag aan hun eerste opdracht. Wat deze opdracht is, wordt pas die maandag bekend gemaakt. Ze hebben vervolgens twee weken de tijd om hun ‘schierste ploatje’ passend bij de opdracht te schieten. Naast hun eigen talent kunnen ze hierbij gebruik maken van de hulp van een professionele fotograaf die hen tips & tricks geeft voor de opdracht.

Deze professionele fotograaf is ook gelijk gastjurylid. Iedere opdracht kent dus een ander gastjurylid, naast de vaste juryleden. De vaste juryleden zijn dit jaar professioneel fotografe Stella Dekker en winnares van Schierste Ploatje 2021 Carmen Rademaker. 

Ook deze editie is er bij iedere opdracht een thuiswedstrijd voor iedereen. Mensen die dus van fotograferen houden en in de buurt van Westerwolde wonen, kunnen maandag op www.schiersteploatje.nl kijken voor instructies over hoe deel te nemen aan de wedstrijd. Er zijn iedere opdracht leuke prijzen te winnen.

In totaal worden er vijf opdrachten uitgezet. Per opdracht hebben de deelnemers twee weken de tijd om een foto te schieten die binnen de opdracht valt. Alle foto’s moeten in Westerwolde genomen worden. Vervolgens heeft de jury een week nodig voor de beoordeling van de foto’s, waarna er met de tweede opdracht wordt gestart. In totaal duurt de fotowedstrijd dan ook 15 weken.

De wedstrijd is te volgen via de Instagram pagina @mooiwesterwolde. Wie dus op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom de wedstrijd, kan dit via het genoemde Instagram-account volgen.