De cliënten van Cosis namen de cheque in ontvangst uit handen van René Groot Koerkamp.
De cliënten van Cosis namen de cheque in ontvangst uit handen van René Groot Koerkamp.

Menzis steunt Freddie Pranger Memorial met 2500 euro

Algemeen

STADSKANAAL - Het MenzisFonds steunt de organisatie van de Freddie Pranger Memorial in Stadskanaal met een bedrag van 2.500 euro. De cheque is onlangs overhandigd. 

De Freddie Pranger Memorial is het internationale G Voetbaltoernooi van SJS. De Stadskanaalster voetbalclub droeg het sportevenement zelf voor bij Menzis voor ondersteuning. Ook drie andere projecten in Noord-Nederland krijgen steun vanuit het MenzisFonds, dat is ingesteld door de ledenraad van Coöperatie Menzis. 

De belangrijkste voorwaarde om voor een bijdrage is aanmerking te komen, is dat het project de leefkracht van mensen versterkt. Het dient bij te dragen aan een gezondere leefstijl door bijvoorbeeld meer beweging, gezonde voeding of mentale fitheid te stimuleren. In de ogen van de jury voldeed het SJS-project hier ruimschoots aan.

René Groot Koerkamp, een van de bestuurders van Stichting MenzisFonds, verblijdde SJS met de cheque. ,,Er zit zoveel creativiteit, enthousiasme en betrokkenheid in de regio. Dat bewijzen deze prachtige projecten maar weer eens. Alle vier helpen ze mensen bij extra beweging, gezonde voeding, mentale fitheid of een schone leefomgeving. En dat zorgt weer voor meer leefkracht. Dat is precies de missie van Coöperatie Menzis: ‘Ieder mens leefkrachtiger, nu en in de toekomst’. Met het MenzisFonds maken we van die woorden ook echt daden”, aldus Groot Koerkamp.

De cheque werd in ontvangst genomen door cliënten van Cosis. Zij verblijven door de week in de kantine van SJS die dan dienst doet als verblijf voor hun dagbesteding. Ze zijn zeer nauw betrokken bij de Freddie Pranger Memorial en helpen bijvoorbeeld mee in de voorbereiding. Op de dag zelf, zaterdag 10 september, verrichten ze ook allerlei taken en natuurlijk - het belangrijkste - voetballen ze mee.