Wie zich tijdens Struun'n in Valthermond wil laten vervoeren, kan gebruik maken van de cabriobus.
Wie zich tijdens Struun'n in Valthermond wil laten vervoeren, kan gebruik maken van de cabriobus.

Het kan weer: Struun’n in Valthermond

Algemeen

VALTHERMOND - De liefhebber kan op 13 augustus weer komen ‘Struun’n in Valthermond’. Van 10.00 tot 17.00 uur is er weer veel te ontdekken en te onderzoeken in het lintdorp.

Struun’n is een oud Valthermonds woord dat staat voor ontdekken of onderzoeken. Zaterdag 13 augustus is op diverse adressen in Valthermond van alles te beleven. De activiteiten variëren van cultuur en historie tot demonstraties, workshops en verzamelingen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo zijn er gezellige terrasjes ingericht voor een kopje koffie, thee of ranja met soms een heerlijke (plaatselijke) lekkernij. Daarbij ontbreekt ook een stukje muziek niet.

Struun’n in Valthermond staat voor een dagje genieten in eigen dorp of juist als toerist, als iemand in de buurt op vakantie is. Mede door het succes in vorige jaren, beleeft de toeristendag alweer z’n vijfde editie. De toegang is gratis.

Om 10 uur wordt Struun’n in Valthermond officieel geopend door wethouder Jansen. Hij doet dat bij de WUR proefboerderij aan het Noorderdiep 211.

Alle activiteiten zijn goed per fiets en auto bereikbaar. Wie zich wil laten vervoeren, kan gebruik maken van de cabriobus van het busmuseum uit Hoogezand, die deze dag door het dorp zal rijden. Meer informatie over de deelnemers en locaties is te vinden op www.valthermond.nu.