Enkele leden van vrouwenkoor Corral tijdens Buunermond Broest in 2019. (eigen foto)
Enkele leden van vrouwenkoor Corral tijdens Buunermond Broest in 2019. (eigen foto)

Overdagvrouwenpopkoor Corral bestaat 5 jaar

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Het is alweer vijf jaar geleden dat een paar vrouwen in Nieuw-Buinen koordirigent Jan Smale vroegen om een overdagkoor te starten in Nieuw-Buinen. 

Na aanvankelijke aarzeling door Jan en enig aandringen door de initiatiefnemers ging Corral van start. Nu is het eerste lustrum een feit en inmiddels zingen dertien vrouwen elke donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur in het Dorpshuis in MFA Noorderbreedte. Twee- en driestemmige popnummers vanaf de jaren ‘60 en ‘70 tot nu worden met veel enthousiasme gezongen. 

Corral heeft al een aantal keren opgetreden op de kerstmarkt in het Dorpshuis en bij het event Buunermond Broest. Binnenkort gaan ze weer meedoen met de Korencarrousel van dirigent Jan en met het Korenfestival Borger. Er zijn nu zelfs geruchten dat ze mee gaan doen met de musical die zal worden opgevoerd in het kader van het 200-jarig bestaan van Nieuw-Buinen. ,,Het is een hele gezellige club. De lat ligt niet heel hoog, ze zingen gewoon graag.’’ 

Wie ook wil proberen of zingen in een koor iets voor haar is en daarvoor liever overdag op pad gaat, kan vrijblijvend komen kijken (en meedoen). Aanmelden hoeft niet.