De komende dagen wordt het zomers warm en dus worden er veel dagjesmensen verwacht bij de zwemplas in het Gasselterveld. (foto: Henry Koops)
De komende dagen wordt het zomers warm en dus worden er veel dagjesmensen verwacht bij de zwemplas in het Gasselterveld. (foto: Henry Koops)

Zomerse dagen op komst: drukte verwacht bij Gasselterveld

Algemeen

GASSELTERVELD - De komende dagen wordt er zomers weer voorspeld. Staatsbosbeheer verwacht dat veel mensen weer verkoeling gaan zoeken bij de zwemplas in het Gasselterveld. 

Het kan daarom druk worden op de parkeerplaats bij de zwemplas en op de toegangswegen. Het afgelopen jaar hebben Staatsbosbeheer, gemeente Aa en Hunze en de provincie Drenthe veel maatregelen genomen om drukte tijdens zomerse dagen in goede banen te leiden. 

Betaald parkeren
Sinds april is op het parkeerterrein bij het Gasselterveld betaald parkeren ingevoerd. Bezoekers kunnen via www.hetgasselterveld.nl een parkeerplek reserveren en betalen. Betalen ter plekke kan online via de website of bij de betaalautomaat met een bankpas. Bezoekers hebben van 6.00 tot 22.00 uur toegang tot het parkeerterrein, uitrijden kan altijd. Er wordt met camera’s toezicht gehouden op het parkeerterrein.

Verkeersregelaars en wegsleepregeling
Het parkeerterrein Gasselterveld biedt ruimte aan ongeveer 1.000 auto’s en het overloopterrein (dat kan worden gebruikt tijdens extra drukke dagen) nog eens aan 800 auto’s. Tijdens de komende dagen zet Staatsbosbeheer daarnaast verkeersregelaars in. Bezoekers worden verzocht hun aanwijzingen op te volgen en te parkeren in de parkeervakken. Mochten de parkeerplaatsen vol zijn, dan wordt dit gecommuniceerd via www.hetgasselterveld.nl en de social media-kanalen van de gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer en de provincie Drenthe. Omwonenden wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen in plaats van met de auto. In de bermen langs de toegangswegen geldt een parkeerverbod. Hierbij is een wegsleepregeling van kracht.

Als alle beschikbare parkeerplaatsen vol zijn, sluit de gemeente de toegangswegen af om ze toegankelijk te houden voor de hulpdiensten. Een alternatieve zwemplek is te vinden op www.zwemwater.nl.