Afbeelding

Into Nature zoekt vrijwilligers en vrijwilligerscoördinator

Algemeen

BORGER – Kunstorganisatie Into Nature is op zoek naar vrijwilligers en een vrijwilligerscoördinator. In het Hunebedcentrum in Borger wordt op vrijdagavond 24 juni een informatiebijeenkomst gehouden voor geïnteresseerden.

Wie van kunst, van natuur of van allebei houdt, is van harte welkom om zich aan te melden als vrijwilliger bij Into Nature. Deze organisatie koppelt kunstwerken van (inter)nationaal vooraanstaande kunstenaars aan de bijzondere kenmerken van het Drentse landschap en actuele maatschappelijke vraagstukken. In 2022 en 2023 richt Into Nature zich speciaal op de gemeente Borger-Odoorn.

Het programma omvat verschillende activiteiten. Er wordt bijvoorbeeld uitgepakt met een internationale kunstroute die bezoekers wandelend en fietsend het prachtige landschap van Drouwen en Exloo laten ontdekken. De vorige editie trok 25 duizend mensen.

Op vrijdagavond 24 juni vanaf 19.30 uur is de eerste informatiebijeenkomst voor vrijwilligers en geïnteresseerden in het Hunebedcentrum in Borger. Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties beschikbaar. Men maakt deel uit van een enthousiaste groep van meestal zo’n 50 personen. Zij worden ingezet als publieksbegeleider, het beheer van de fiets- en wandelroutes en de opbouw en het beheer van de kunstwerken.

De vrijwilligerscoördinator stuurt de groep vrijwilligers aan. Dit betreft een betaalde functie. Meer informatie is te vinden op www.intonature.net.