De verdediging van Westerwolde probeerde zich kranig te weren, maar kon een nederlaag niet voorkomen. (foto: Harm Jan Pleiter)

Westerwolde niet opgewassen tegen strijdend CEC

Algemeen

EMMER-COMPASCUUM - Tegen een voor lijfsbehoud strijdend CEC heeft Westerwolde zondagmiddag op sportpark De Runde in Emmer-Compascuum haar vierde nederlaag op rij geleden.

Westerwolde begon relatief goed aan de wedstrijd en wist met enige speldenprikjes de verdediging van CEC onder druk te zetten. Toch was het de thuisploeg dat al vroeg op voorsprong kwam. Behendig werd in de 10e minuut de op buitenspel spelende achterhoede van Westerwolde omzeild, waarna Leon Harms ook gelegenheidsdoelman Joran Luijten uitspeelde om de bal daarna in een nagenoeg leeg doel te schuiven: 1-0. In de 35e minuut had Frank Riks de uitgelezen mogelijkheid de gasten langszij te schieten. Vanuit een prima voorzet van rechts miste de alleskunner de bal op jammerlijke wijze, waaruit CEC ogenschijnlijk de nodige moed putte en nog voor rust op 2-0 kwam. Uit een mêlee van spelers was het Michel Kingma die in de 40e minuut met een frommelgoal Westerwolde nog iets dieper in de zorgen drukte.

Na de rust een gretiger Westerwolde, dat een veldoverwicht in de 55e minuut beloond zag met een prima doelpunt van de van een blessure herstelde René van der Laan. Uit een uitstekende voorzet vanaf links van Arjen Heidekamp wist hij geheel vrijstaand bij de tweede paal met een diagonale schuiver voor het eerst sinds lange tijd het net weer te vinden: 2-1. Voor de gasten het sein ook de gelijkmaker te laten noteren, maar daarbij kregen ze tien minuten later het deksel op de neus. Uit een vlijmscherpe counter wist Dylan Snijders met een geplaatst afstandsschot in de voor hem linkerbenedenhoek doelman Luijten wederom het nakijken te geven: 3-1. Westerwolde drong nog meer aan, maar doelman Gerben Springer weerstond de druk aanvankelijk prima. Tegelijkertijd waren de counters van CEC een plaag voor de achterste linie van Westerwolde. De grootste kansen in de slotfase waren echter voor Westerwolde, maar goede afstandsschoten van Arjen Heidekamp en de ingevallen Mikai Luijten werden gekeerd of belandden op het aluminium. Toch wist Westerwolde nog een keer het net te vinden: ver in de extra tijd was het Heidekamp die na goed doorzetten van Van der Laan over links van dichtbij de 3-2 kon binnenschieten. Verder dan deze aansluitingstreffer kwamen de gasten echter niet.

Voor Westerwolde wederom een enigszins zure nederlaag. Met nog één wedstrijd te spelen kunnen de rijen hopelijk op een goede manier gesloten worden om een goede basis te leggen voor nog een jaar derde klasse. De voorlopige conclusie is dat Westerwolde met 31 punten uit 23 wedstrijden een prima resultaat heeft neergezet voor een kleine dorpsclub. Het vasthouden van de achtste plaats is nog steeds een mogelijkheid, maar dan moet er op Tweede Pinksterdag thuis wel gewonnen worden van Twedo.

Opstelling Westerwolde: Joran Luijten – Wilco Huls – Merill Wakker – Rudolf Riks (C) – Elroy v.d. West (70e min. Mikai Luijten) – Mark Geukes (85e min. Martin Boer) – Arjen Heidekamp – Frank Riks – Merijn te Velde (70e min. Julian Smid) – René v.d. Laan – Michel ter Horst (80e min. Sander van Hoorn)

Scheidsrechter: dhr. E. Draaier