Meer mensen zijn de afgelopen maand in de detailhandel aan de slag gegaan. (foto: UWV)
Meer mensen zijn de afgelopen maand in de detailhandel aan de slag gegaan. (foto: UWV)

WW-uitkeringen in Groningen verder omlaag

Algemeen

STADSKANAAL/WESTERWOLDE - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april verder afgenomen. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim lager. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. 

Eind april telde Groningen 5737 WW-uitkeringen. Dat is 1,9 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam af met 400 (-6,5 procent) ten opzichte van vorige maand. Vooral onder WW’ers uit uitzendbureaus, overige commerciële dienstverlening, horeca & catering, detailhandel en zorg nam het aantal uitkeringen af. 

In de gemeente Stadskanaal nam het aantal WW-uitkeringen in april af met 7,4 procent van 312 naar 289. Eind vorige maand zat 1,9 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In het afgelopen jaar daalde het aantal WW-uitkeringen met 31,5 procent. In de gemeente Westerwolde nam het aantal WW-uitkeringen in april af met 8,8 procent van 205 naar 187. Eind vorige maand zat 1,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In het afgelopen jaar daalde het aantal WW-uitkeringen met 41,9 procent.

Eind april telde Nederland 174.811 WW-uitkeringen. Dat is 1,9 procent van de beroepsbevolking. Een maand eerder waren er nog 184.049 WW-uitkeringen. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 5,0 procent.