Afbeelding

SSPB en Noorderpoort Beroepsonderwijs gaan samenwerken

Algemeen

STADSKANAAL - SSPB en Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal hebben dinsdag een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend. 

SSPB is vanaf de bouw mede-eigenaar van een deel van de praktijkruimten van de locatie Sportparklaan vanuit de gedachte dat de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven versterkt kan worden als beide organisaties opereren vanuit één gebouw. Hierdoor kan er voor het primaire proces en de beroepspraktijkvorming effectiever en efficiënter samengewerkt worden en kan er aantrekkelijk onderwijs aan de studenten/deelnemers voor de BBL-opleidingen Bouwtechniek niveau 2 en 3 worden gegeven.

De samenwerkingsovereenkomst behelst ook het stimuleren van instroom in de BBL-opleiding via SSPB. Zowel bij de praktijklessen als het begeleiden in de BPV (Beroepspraktijkvorming) is een praktijkopleider/instructeur van SSPB betrokken. De macrodoelmatigheid in de regio en de arbeidsmarktrelevantie zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Door een gecoördineerde aanpak van Noorderpoort, SSPB en het bedrijfsleven kan worden voldaan aan de beoogde doelstellingen. Tevens kunnen hierdoor de Bouwtechniekopleidingen niveau 2 en 3 (BBL) effectiever worden gepromoot om te kunnen blijven voorzien in de behoefte aan vakmensen.

Onderwijs en praktijk koppelen
Daarnaast is een flexibele overgang van BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) naar BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) mogelijk indien de student dit wenst en het bedrijfsleven dit kan bieden. Directeur Astrid Kramer van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal over de samenwerking: ,,Het belang van de samenwerking zit hem in de meerwaarde: onderwijs en praktijk aan elkaar koppelen en op deze manier de student al in een vroegtijdig stadium kennis laten maken met de praktijk. Het is een mooie opstap naar regulier werk. De contacten die SSPB heeft in het bedrijfsleven helpen ons om de studenten makkelijker een BPV-plek te geven.’’

Directeur Eddy Schreijer van SSPB vult aan: ,,We hebben al een jarenlange samenwerking om de bouwopleiding in de regio Stadskanaal/Oost-Groningen samen vorm te geven en in stand te houden, onze samenwerking is al gestart in 2012. We gaan deze mooie samenwerking aan om de instroom in de BBL-Bouwopleiding te vergroten.’’