Afbeelding

Finale Future League in De Spont

Algemeen

STADSKANAAL - Veel basisschoolleerlingen reizen donderdag en vrijdag met legorobots af naar Stadskanaal, waar in sporthal De Spont en het gemeentehuis de feestelijke finale plaatsvindt van de Future League. 

De burgemeester opent om 9.00 uur de finale in De Spont. Daar zullen de teams van alle deelnemende basisscholen alle geoefende robotmissies demonstreren. De andere activiteiten vinden plaats in het gemeentehuis. Future League is enkele jaren geleden gestart met een klein aantal basisscholen. Intussen doen alle basisscholen in de regio mee, maar zullen door de coronaperikelen niet alle deelnemende scholen meedoen aan de finale. 

Het hele schooljaar werken leerlingen rond een bepaald thema aan een aantal onderwerpen: het programmeren en uitvoeren van verschillende missies voor een lego-robot, het ontwerpen en presenteren van een mogelijke oplossing voor een actueel en mondiaal probleem en op een prettige manier samenwerken als een team (core value). Dit jaar is het thema ‘Replay’: hoe zorgen we ervoor dat mensen fysiek in beweging komen en blijven? 

De Future League is een off-season-programma van de officiële Lego League. Er is gekozen voor de naam Future League, omdat dit georganiseerd wordt vanuit de stichting Future4kids. Hierin zijn OPRON, Primenius, Perspectief, Ubbo Emmius, de gemeente en het bedrijfsleven vertegenwoordigd. De doelstelling van Future4kids is om leerlingen al zo jong mogelijk in aanraking te brengen met de moderne technologie. Voor leerlingen is het belangrijk om te leren programmeren, omdat hiermee vaardigheden worden ontwikkeld waarmee ze in staat zijn oplossingen voor meer complexe problemen te bedenken.