Eef van Breen geeft op zondag 15 mei een van zijn weinige jazzoptredens in d'Rentmeester.
Eef van Breen geeft op zondag 15 mei een van zijn weinige jazzoptredens in d'Rentmeester.

Jazz klinkt weer in d’Rentmeester

Algemeen

VALTHERMOND - Er klinkt weer jazz in concertboerderij d’Rentmeester in Valthermond, waar op zondag 15 mei op veler verzoek de nieuwe concertreeks d’Jazz van start gaat. 

De zaal, sfeer en akoestiek vormen een perfecte combinatie voor jazz in alle mogelijke varianten. De aftrap wordt gegeven door het Eef van Breen Trio. Jarenlang speelde Eef van Breen (Westerbork, 1978) op vrijwel alle grote (jazz-)podia in binnen- en buitenland, vaak in één adem genoemd met Chet Baker. Tot het moment kwam dat hij zich meer op zijn eigen muzikale projecten stortte en hij steeds minder tijd had voor jazzoptredens. 

Voor d’Rentmeester, waar hij ook al een album opnam, maakt hij graag een uitzondering. Hij neemt speciaal voor deze gelegenheid twee muzikale giganten mee: Julian Schneemann op piano en Stathis Elio op de bas vergezellen Eef (zang en trompet) op het podium. Het optreden is tevens het slotconcert van de Veen & Zand Culturele Vrijheidsweken die op 30 april zijn begonnen. Het belooft een concert te worden met een fijne mix van standards en improvisatie op hoog niveau. 

Het optreden van het Eef van Breen Trio begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.drentmeester.nl.