De voorstelling schets veel herkenbare situaties voor ouders, trainers en leerkrachten. (foto: Van Amerongen Fotografie)
De voorstelling schets veel herkenbare situaties voor ouders, trainers en leerkrachten. (foto: Van Amerongen Fotografie)

Theatervoorstelling voor sportclubs in Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - Ben jij een trainer of coach bij een sportclub in de gemeente Stadskanaal? En wil jij dat het nog beter gaat met de kinderen? En dat het voor jou nog leuker wordt?

Op dinsdag 17 mei is in Theater Geert Teis in Stadskanaal de humoristische theatervoorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ te zien. Die gaat over werken aan betere prestaties, minder incidenten, minder kinderen die afhaken en meer plezier voor trainers of coaches. Het zijn stuk voor stuk zeer actuele en urgente thema’s in de sport en daarom wil Stichting Welstad de voorstelling laten zien aan trainers/coaches en bestuurs- en commissieleden van alle sportclubs. De voorstelling van Stichting Positief Coachen is deels gebaseerd op de succesvolle theaterversie ‘Wel winnen, hè!’ en omarmd door sportkoepel NOC*NSF. 

,,Het initiatief voor de voorstelling komt voort uit het Lokaal Sportakkoord. Hiermee willen we een aanzet geven in het creëren van een positief sportklimaat, waarbij leden niet afhaken en wat terug willen doen voor hun club. Bovendien zal de inhoud voor iedereen herkenbaar zijn. We hebben het nu iets breder getrokken, want ook ouders, leerkrachten zijn welkom. We hopen dat de aanwezigen na afloop met elkaar in gesprek gaan om ervaringen uit te wisselen en eventueel tips te delen’’, zegt Arjo Karperien van Welstad. 

De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt vijf kwartier. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.datschietlekkeropzo.nl.