Enkele prijswinnaars tijdens een eerdere editie van de Freddie Pranger Memorial. (foto: Henk Bosma)
Enkele prijswinnaars tijdens een eerdere editie van de Freddie Pranger Memorial. (foto: Henk Bosma)

Freddie Pranger Memorial start crowdfunding

Algemeen

STADSKANAAL - Om het laatste gaatje in de begroting van de Freddie Pranger Memorial te dekken start SJS op vrijdag 15 april een crowdfunding gericht op het MKB en particulieren in Stadskanaal.

De begroting voor het evenement, dat op zaterdag 10 september plaats vindt, is voor het grootste gedeelte al rond. Het gaat om de laatste paar duizend euro. De crowdfunding gaat in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport, één van de grotere sponsoren van het toernooi.

Grootste toernooi van Nederland
De Freddie Pranger Memorial is een voetbaltoernooi voor spelers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking vanaf 16 jaar, het zogeheten G-voetbal. In een paar jaar tijd heeft SJS het toernooi weten uit te breiden tot het grootste internationale G-voetbaltoernooien voor seniorenteams in Nederland. De exploitatie van het toernooi is daardoor opgelopen tot boven de 30.000 euro. Voor dit bedrag wordt de meer dan 500 G-voetballers en hun begeleiders een topdag aangeboden.

Een fors deel van de begroting gaat op aan overnachtingskosten voor teams uit België en het zuiden van Nederland. Voor hen is de reis op één dag op en neer te ver. Zij verblijven het hele weekend in Roompot Hunzepark in Gasselternijveen. Verder is er voor ieder team een beker en krijgen alle deelnemers een medaille. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan sfeer, catering en een gezellige entourage met livemuziek. In een grote tent staat na afloop een Chinees buffet klaar.

De crowdfunding gaat grotendeels digitaal. Daarnaast zijn er flyers ontworpen met daarop een QR-code waarmee gemakkelijk een bedrag kan worden gedoneerd.