Enkele leerlingen hebben samen met onderhoudsman Erik de flessen afgeleverd in de winkel. (eigen foto)
Enkele leerlingen hebben samen met onderhoudsman Erik de flessen afgeleverd in de winkel. (eigen foto)

Flessenactie OBS de Oleander levert ruim €500,- op

Algemeen

STADSKANAAL - De flessenactie die de openbare basisschool De Oleander in Stadskanaal de afgelopen weken heeft gehouden heeft €514,65 opgeleverd. 

Het initiatief voor de actie is afkomstig van de leerlingenraad. Op de school zijn de afgelopen weken statiegeldflessen en statiegeldbonnetjes ingezameld voor het goede doel. ,,De kinderen deden allemaal goed hun best om zoveel mogelijk flessen te verzamelen. Ze keken in hun omgeving waar ze flessen konden krijgen of maakten een rondje door de buurt’’, zegt Thea Auwen. ,,Elke ochtend kwamen ze weer met een nieuwe voorraad naar school, waardoor de stapel in de hal steeds groter werd.’’ Ook hebben mensen zelf statiegeldflessen, statiegeldbonnen of contant geld naar school gebracht.

De oorlog in Oekraïne is dagelijks onderwerp van gesprek. ,,Er wordt regelmatig over gesproken, de kinderen kijken dagelijks naar het Jeugdjournaal en ze krijgen het dus wel heel bewust mee.’’ Onderhoudsman Erik heeft geholpen om de flessen bij de winkel te brengen. De cheque voor Giro 555 is overhandigd aan Hennie Wijnholts van het Rode Kruis. ,,Waar een kleine school groot in kan zijn!’’