De leerlingen van OBS de Oleander willen de komende weken zoveel mogelijk flessen inzamelen. (eigen foto)
De leerlingen van OBS de Oleander willen de komende weken zoveel mogelijk flessen inzamelen. (eigen foto)

De Oleander houdt flessenactie voor Oekraïne

Algemeen

STADSKANAAL - Openbare basisschool De Oleander in Stadskanaal wil de mensen in Oekraïne helpen door de komende tijd flessen in te zamelen.

Het initiatief voor de actie is genomen door de leerlingenraad van De Oleander. Op de basisschool worden de komende weken statiegeldflessen en statiegeldbonnetjes ingezameld voor het goede doel. ,,De kinderen zijn allemaal heel enthousiast en doen goed hun best om zoveel mogelijk flessen te verzamelen. Ze kijken zelf in hun omgeving waar ze flessen kunnen krijgen of lopen een rondje door de buurt om zoveel mogelijk op te halen. Elke ochtend komen ze weer met een nieuwe voorraad naar school, dus er ligt inmiddels al een aardige stapel in de hal’’, zegt Thea Auwen.

Ook mensen die zelf statiegeldflessen, statiegeldbonnen of contant geld naar de school willen brengen naar de school zijn uiteraard welkom. De oorlog in Oekraïne is dagelijks onderwerp van gesprek. ,,Er wordt regelmatig over gesproken, de kinderen kijken dagelijks naar het Jeugdjournaal en ze krijgen het dus wel heel bewust mee.’’ De school hoopt met de inzamelingsactie zoveel mogelijk geld op te halen. Het uiteindelijke bedrag zal worden overgemaakt op Giro 555. ,,Samen zetten we de schouders er onder. Helpt u mee?’’